Sandra med ett blomstrande träd i bakgrunden

Att åka solo på utbyte- Hur är det egentligen 🤔 ?

Att ge sig iväg på ett utbyte är ett unikt äventyr som erbjuder en fantastisk möjlighet till personlig och professionell utveckling 🤩. Det är kul att få dela denna upplevelse med en annan person men ibland är det ingen annan som vill/kan åka till samma utbytesdestination som dig 🗺.

Nu vet jag vad du tänker. Att resa ensam låter skrämmande, eller hur 🫣? Tro mig, det kan det vara stundvsvis men i det stora hela är det är allt annat än det! Faktumet är att det är en chans att släppa loss din inre äventyrare, utforska och skapa minnen som du kommer att bära med dig livet ut. 

Jag har åkt på egen hand till Paris och i detta inlägg förklarar jag hur det är att vara på utbyte solo🧘🏻‍♀️.

Gå Utanför Din Komfortzon 🧗

 “Life begins at the end of our comfort zone.”

– Neale Donald Walsch

Solo utbyte är din chans att utmana dina gränser, besegra dina rädslor och släppa loss din inre äventyrare. Oavsett om det är smaka på en ny maträtt, utforska en ny del av staden eller starta en konversation med en främling, är varje adrenalin-fylld ögonblick ett steg mot personlig tillväxt och självupptäckt 🔍.

Jag passade på och åkte på en gruppresa för Erasmus studenter själv och det kändes lite nervöst men jag lärde känna många nya personer och utforskade nya regioner i Frankrike.

Ökad Självständighet 🔧

Att vara långt hemifrån och behöva hantera vardagliga uppgifter på egen hand kan öka din självständighet och självförtroende. Du blir mer bekant med att lösa problem på egen hand och känner dig mer kapabel att klara av nya utmaningar💪.

Känslan Av Isolering Och Hemlängtan 🏠🫧

Utan vänner eller familj i närheten kan du ibland känna dig ensam och isolerad, särskilt i början av din utbytesperiod. Det kan ta tid att bygga upp ett socialt nätverk och hitta människor att umgås med. 

Att vara långt hemifrån kan väcka känslor av hemlängtan och saknad efter familj och vänner. Det är viktigt att hitta sätt att hantera dessa känslor och hålla kontakten med dina nära och kära hemma ☎️.

Min familj kom och besökte mig i början av utbytet. Det var super skönt att få känslan av säkerhet framförallt i början.

Skaffa Vänner Från Hela Världen 🌍

Visst, att resa med vänner kan vara fantastiskt, men det finns något magiskt med att träffa andra människor från olika delar av världen. När du åker på egenhand “tvingas” du vara social för att hitta ett gäng människor att hänga med. Jag har exempelvis planerat kreativa aktiviteter och utgångar för en stor grupp vilket är någonting som jag inte brukar göra hemma i Sverige.

Det Är Din Tid Att Glänsa 🌟

Glöm att lita på andra för att planera dina dagar eller fatta beslut åt dig. Solo utbyte är din chans att ta tyglarna och skapa äventyret i dina drömmar! Vill du tillbringa dagen med att utforska en ny stadsdel eller besöka ett meuseum? Eller varför inte sitta i en fin park och läsa din favorit bok? Valet är ditt! Omfamna friheten att marschera till din egen takt och friheten av att skräddarsy din upplevelse🪡.

Jag tycker att genom att vara själv har jag gått på aktiviteter som jag annars inte hade gjort med sällskapet som jag är van med hemma i Sverige.

Att åka själv på utbyte kan låta skrämmande i början men tro mig med planering och mod kommer denna upplevelse ge sig flera oförglömliga minnen som du kommer att bära med dig livet ut🎞!

À bientôt 🌻

Inläggets första bild är från min resa till Amsterdam. Foto av: Hinsene Geneti

0 kommentarer

Relaterade inlägg