Hösttermin 2023

Här är våra studenter som bloggar höstterminen 2023.

Edvin, Oman

Hej!  

Jag heter Edvin, jag är 28 år och jag läser min sista termin på det 5,5-åriga läkarprogrammet på KI. Under november och december månad reser jag och min kursare Philip till Muscat i Oman och ni kommer att följa mig inför, under och efter utbytet.

På plats i Oman kommer jag att vara fyra veckor på akuten och fyra veckor på kardiologen. Under mina åtta veckor kommer jag att blogga om sjukhusupplevelsen i ett annat land, mina kulturella möten och intryck samt alla roliga äventyr och upptäcktsfärder vi kommer att göra. Det kommer att bli intressant men också utmanande att åka till ett arabisktalande land vars språk jag ej behärskar i en världsdel jag aldrig tidigare varit i. Jag är så taggad, det här kommer bli så kul!

Följ Edvins resa här!

Mariela, Chile

Hallå hallej!  

Jag heter Mariela och är en T5 student på sjuksköterskeprogrammet 👩🏽‍⚕️ Här kommer jag att ta med er på min resa från ett avlångt land till ett annat nämligen… 🥁…  🥁… Chile!!

Där kommer jag läsa kursen “Enfermeria en adultos” (aka “nursing for adults”) där en 7 veckors lång VFU inom slutenvården är planerad 🏥

Jag har lite “utbyteserfarenhet” sen innan; bland annat en sommar i Oxford och ett år i Frankrike. Att ta vara på möjligheten som KI erbjuder var därför nästan ingen tänkare för mig (keyword: nästan 🤔) Varför jag valde just Chile kommer jag nog skriva om lite senare när utbytet är igång 🎉 

Jag är extremt nervös men ser fram emot landskapet jag kommer att se, alla människor jag kommer möta och alla livsläxor jag kommer att få 🥳 

Jag kan garantera er en underhållande läsning när ni kommer till min blogg, häng med så får ni se 😜

Noemi, Nederländerna

Hello everyone!

My name is Noemi, I’m Italian and I’m currently in my second year of the master’s program in Nutrition Science at Karolinska Institutet. During the autumn semester of 2024, I will be embarking on a new adventure in the Netherlands at Wageningen University and Research. Here, I’ll be delving into a range of intriguing courses: Social Health Inequalities in Health, Introduction to Global Nutrition and Health, Epidemiology and Public Health Policies, Evaluation of Public Health Interventions, Nutrition and Cardiometabolic Diseases, and Food Digestion: Fermentation in the Gut.

Over the coming months, through my blogs, I’ll be sharing what it’s like to live in the Netherlands, to be an exchange student at Wageningen University, and of course, all my adventures and travels! I cannot wait to begin this new journey and I hope you’ll join me on this adventure! Feel free to reach out for any questions! 

Follow Noemi’s exchange here!

Rebecca, Hongkong

Hejsan!

Rebecca heter jag och går termin 11 på Läkarprogrammet. I oktober kommer jag att resa till Hongkong för ett utbyte på åtta veckor, motsvarande två valbara kurser som det 5,5 åriga läkarprogrammet avslutas med. Jag kommer att studera Obstetrics & Gynaecology på The Chinese University of Hong Kong och ha praktik på Prince of Wales Hospital.

Lite mer om mig som kan vara kul att veta: jag kommer från Göteborg, bodde i Singapore som liten, älskar böcker och har en bokklubb, och har det senaste året fått ett intresse för löpning, med planer på att springa mitt första maraton nästa år!

På bloggen kommer jag dela med mig av mina tankar och reflektioner, mina bästa tips i Hongkong och för utbyten, samt lite roligheter från min vardag som utbytesstudent. Obs för hög risk att ett och annat boktips slinker med!

Välkomna att hänga med på min resa!