Hösttermin 2022

Här är våra studenter som bloggar under höstterminen 2022.

Annmari, USA

Hej! Jag heter Annmari Benedek och pluggar termin 6 (sista terminen) på fysioterapeutprogrammet vid Karolinska Institutet. Senare under höstterminen 2022 kommer jag att spendera mitt utbyte i Florida, USA.

Under mitt utbyte kommer jag att genomföra min fördjupning i fysioterapi, vilket blir en klinisk placering på en ortopedisk sportklinik. På bloggen kommer jag att dela med mig av mina förberedelse inför utbytet, livet som utbytesstudent i USA och allt däromkring.

Hoppas på att ni vill följa med på denna resa via bloggen!

Följ Annmaris utbyte i USA här!

Lovisa, Kanada

Hej och Hello! Jag heter Lovisa Sandström och pluggar termin 5 på Arbetsterapeutprogrammet vid Karolinska Institutet. Jag är nu i Montréal, Kanada där jag utför min sista praktik för året under höstterminen 2022. 

Under 8 veckor kommer jag jobbar som Arbetsterapeut på deras sjukhus på deras Psykiatri avdelning. Jag ser fram emot att lära mig om olika sätt att arbeta med mental hälsa och hur olika diagnoser påverkar individer. I bloggen kommer jag berätta om all förberedelse inför utbytet, hur det är att bo i Montreal, tips om att flytta till ett nytt land och mer! Förvänta dig många bilder!

Hoppas ni vill följa med min resa och skriv gärna kommentar om ni är nyfiken på det jag lägger upp eller vill utmana mig att gå på en äventyr! 😊

Följ Lovisas utbyte i Kanda här!

Taha, Japan

Konnichiwa! Taha heter jag och går sista terminen på läkarprogrammet på Karolinska Institutet. Vintern 2022 kommer jag att åka till Keio University i Tokyo för ett 8 veckor långt utbyte. Jag kommer att vara på deras universitetssjukhus och ha kliniska placeringar i diagnostisk radiologi, pediatrik och anestesi.

Det här är första gången jag åker på utbyte och på bloggen kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter (på gott och ont). Jag kommer att skriva om ansökningsprocessen, tiden innan utbytet, och självklart om mina upplevelser när jag väl är på plats. Är du själv intresserad av att åka på utbyte eller kanske bara nyfiken av hur det är att resa till Japan? Då har du hamnat rätt!

PS: Kom gärna med förslag på saker man kan se/göra/smaka/testa i Tokyo och närområdet! 😁

Följ Tahas utbyte i Japan här!