Mina 5 bästa tips för resor under utbytet 🛤

Under utbytet ville jag passa på och utforska många nya städer och nya kulturer 🧭. Jag tycker att det är en viktig del av upplevelsen. Kika gärna på resor som du kan planera och genomföra under ditt utbyte. Det kan vara ett besök till en närliggande ort eller ett grannland. Olika typer av resor ger olika upplevelser och därför har jag samlat mina bästa 5 tips i detta inlägg. Låt äventyret börja🤩!

1.Maximera din upplevelse längst resans sträcka 🚏

Har du möjlighet passa på att utforska flera destinationer längst din sträcka? Detta är en möjlighet som är särskilt bra om du planerar att resa hållbart med buss eller tåg. Kika gärna om det finns några intressanta stopp som du kan njuta av under din resa mellan punkt A och punkt B. För mig hjälpte det att dela upp första sträckan under resan från Paris till Amsterdam då jag fick lite andrum och variation.

2. Utnyttja Restiden 💻

bild på en park
Bild från Keukenhof. Foto av: Sandra Koj

Försök att hålla dig sysselsatt under restiden. För mig kändes det mer som ett tillfälle att vara produktiv och få saker gjorda. Ta med dig en bok 📙eller passa på och lär dig något nytt på Youtube 📹 !

Många väljer mindre hållbara resealternativ då mer hållbara alternativ brukar innebära längre resetider eller att tiden känns bortkastad. Det finns obegränsande möjligheter att utnyttja restiden och det ska absolut inte kännas som ”bortkastad tid”. Personligen var det en metod som jag använde för att få många saker gjorda ☑️. Tänk gärna ur det perspektivt om du överväger mer hållbara resealternativ 💭!

3.Var ute i god tid 🕰

Bild på en kanal i Amsterdam
Bild på en kanal i Amsterdam. Foto av: Sandra Koj

Är du på jakt efter budgetvänliga tåg- och bussbiljetter lönar det sig att vara ute i god tid och boka i förväg💰. Detta gäller framförallt tågresor då man kan få väldigt bra erbjudanden för resor mellan olika länder om man är ute i god tid 🕰.

4. Tåg 🚞 vs. Buss 🚌

Jämför mellan tåg och buss när det gäller pris, sträcka, tidsvinst och bekvämlighet. Jag förespråkar dessa två metoder då de är mer hållbara och kan vara ett sätt att utforska lokala regioner och grannländer.

5. Sällskap 👥 eller Solo🧘🏻‍♀️

Bild på mig och min kompis som formar ett hjärta med våra händer
Bild av: Sandra Koj

Det är super kul att ha sällskap men låt inte det hindra dig från att utforska destinationer på egen hand. Resor ger dig en fantastisk möjlighet att lära känna nya personer. Själv åkte jag på en resa med en lokal reseorganisatör för Erasmus studenter och tyckte att det var en fantastisk möjlighet att träffa nya personer och bygga ett socialt nätverk i min utbytesdestination 🤩.

Var mån om din säkerhet när du åker Solo men låt det inte vara ett hinder för dina upplevelser🔒. Läs gärna blogg eller tips av människor som har åkt själva på resor till landet du planerar att besöka och ta del av deras tips🤓.

Med det sagt, hoppas jag att du fyller ditt utbyte med minnesvärda upplevelser!

À bientôt 🥰!

Den första bilden är en bild från Van Gogh museet i Amsterdam. Av: Sandra Koj

0 kommentarer

Relaterade inlägg