Följ mitt äventyr i Paris 🇫🇷🗼!

Hej bloggen!

Sandra här 👋 

Vem är jag egentligen 🤔 ?

Jag är 24 år gammal och är inne på mitt sista år på tandläkarprogrammet🦷

Vid sidan om studierna jobbar jag som tandsköterska och är scoutledare🏕 . Jag njuter av att läsa böcker och lyssna på musik 🎶 Som person är jag nyfiken och gillar att prova nya saker. Exempelvis är jag  en certifierad räddningsdykare (s.k. Rescue Diver)🤿🐠

Att jobba med människor har alltid varit energigivande för mig och därför kändes det rätt att jobba inom vården. Kombinationen av  patientbemötande,medicinsk vetenskap och  hantverk i tandläkaryrket lockade till mig 👩🏻‍⚕️. 

Sandra i operationskläder med Aula Medica i bakgrunden
Bild på mig med Aula Medica i bakgrunden Foto: Helen Helo

Varför vill jag åka på utbyte🌍?

Utbytesstudier erbjuder en stor utvecklingsmöjlighet och är något som jag har sett fram emot redan i början av mina tandläkarstudier på KI. Det är super lärorikt för mig att testa att jobba kliniskt i ett annat land för att skapa en större förståelse för hur tandvård ser ut i olika länder🪥. 

Som person gillar jag att utforska nya kulturer och träffa nya människor och ett utbyte känns som ett perfekt tillfälle att göra det🔎. Det är ett nöje att få kombinera min professionella utveckling tillsammans med utforskande av en ny kultur🧭. 

Som student har jag alltid tagit del av andra studenters utbytesupplevelser. För mig är det ett nöje att få dela med mig av just min upplevelse i Paris🗼✨.

En helprotes som fylls av avtrycksmaterial inför behandling
Professionell utveckling: Redan under min första dag på sjukhuset fick jag lära mig om nya behandlingar och unika terapier. Foto av: Sandra Koj

Varför just Frankrike🇫🇷?

Jag började lära mig franska i 9-årsåldern och för mig har det alltid varit en dröm att bo i ett fransktalande land. Frankrike är ett land med en rik kultur och trevliga människor. Det finns några rykten som säger motsatsen men man behöver besöka landet med öppet sinne för att njuta av det som Frankrike har att erbjuda.

Tandvård i Frankrike är något annorlunda än hur det är hemma i Sverige. Här är det en större andel behandlingar jämfört med preventionen. Därför erbjuds det en hel del olika fall för studenter att öva på. Under min vistelse ser jag framemot att kunna utveckla mig själv i samtliga ämnen men framförallt Kirurgi och endodonti då jag inte har fått se så många fall hemma i Sverige.

Dessutom finns det språkkrav för att få gå på utbyte i Paris och för mig är det en utmaning och inte minst ett nöje att få utveckla mina franska kunskaper under min vistelse

Jag ser fram emot att få dela med mig av min upplevelse i Frankrike🤩 

Á Bientôt 👋

Första bild: Min första bild framför Eiffeltornet, Foto av: Sandra Koj

0 kommentarer

Relaterade inlägg