Byggnad bakom chilenska flaggor

Vad ska jag göra i Chile???

Nu så, det har varit mycket pluggsnack… jag tycker att jag mixar upp det med mina top ställen att besöka när du väl tar dig till Santiago de Chile!!

Några dagar

Om du råkar spendera en helg i Santiago, eller 3-4 dagar rekommenderar jag att lägga upp resan:

Dag 1

Plaza de Armas, Santiago
Plaza de armas från höjden. Bild: Mariela Badani Zuleta
Skulpturen med mest stickvänliga vener!! Bild: snart ssk-Mariela

Ta in det historiska i Santiago 🏛️ Åk till Plaza de Armas (tunnelbanestationen med samma namn), det centrala torget som inte bara är supervackert men har även lokala artister som ställer ut sin konst 👨🏼‍🎨 Sedan tar du dig iväg till Barrio Bellavista som är en av mina favoritställen i Santiago. Här finner du de mest innovativa restauranger och barer och det spelas alltid live musik någonstans!! 😍 Du kan också besöka konstmuseet som har både traditionell konst och mer modernare. SSK-skadad gick jag direkt till skulpturerna och försökte hitta vilka vener jag skulle vilja sticka 😈

Dag 2

A giraffe
Giraff på väg uppåt!! Bild: Mariela Badani Zuleta

Hiking!! ⛰️ Som jag nämnt tidigare har Santiago så många kullar man kan vandra upp för. En av de mest centrala är Cerro Santa Lucia och Cerro San Cristobal. Min personliga favoritvandring som jag ger min stamp of approval till Cerro San Cristobal som har zoot halvvägs upp. Det blir en ganska nice paus från vandringen att kolla på lite giraffer innan man fortsätter sin väg uppåt! På Cerro Santa Lucia har de även (i min opinion) Santiagos bästa “mote con huesillo” som är en typisk, uppfriskande chilensk dryck 🥤

Dag 3

Barrio Lastarria!! I denna lilla “neighbourhood” finns mycket europeiskt/amerikanskt kultur i form av mat och småbutiker men även andra latinamerikanska kulturer såsom brasilianskt eller colombianskt. Det är en av de mest artistiska ställen som finns i Santiago och man känner verkligen det i luften 😅 En shoppingrunda i Costanera Center (Latinamerikas högsta byggnad) är ett fint avslut på en helg i

Några fler dagar

Har du fler dagar att vara i Chile rekommenderar jag att utöka planen ovan med:

En kaka med chokladsås.
Min kompis Daniel som köpte en glass i Fantasilandia… Smarrigt!! Bild: Mariela Badani Zuleta

Fantasilandia

Sjukt nog så finns det ett väldigt fint tivoli mitt i stan: ”Fantasilandia”!! Den har fritt-fall, massa berg-och-dalbanor, en ganska weird föreställning där en kvinna blir en gorilla och massa gott att käka 🤣

Viña del Mar och Valparaiso

Som jag har tjatat så har Chile Stilla Havet precis där. Viña del Mar och Valparaiso är två städer som ligger precis vid kusten och är tursitvänliga. Själv tyckte jag Valparaiso var lite finare än Viña men jag hade roligare i Viña än vad jag hade i Valparaiso. I vilket fall är det en frihetskänsla att höra havets vågor och känna den varma vinden 🥰

Skribenten framför en klocka av blommor.
Jag framför den berömda blomklockan. Bild: Serena Caballero
Stilla havsvatten.
Fina Viña! Bild: Mariela Badani Zuleta
En vägskylt som varnar om tsunamis.
En varnande skylt om tsunamis?! Bild: Mariela Badani Zuleta

Åk skidor!

Uppe i bergen fast vi inte åkte skidor! Bild: Mariela Badani Zuleta
En skylt.
”Naturally the best” Bild: Mariela Badani Zuleta

Chile har ju alla slags toppar och dalar, en av topparna är ju faktiskt Anderna 🗻 Tyvärr hade jag inte tid att åka skidor då jag kom precis när sommaren höll på att börja och snön hade börjat smälta. Prismässigt tror jag det är som Sverige om inte lite billigare men att säga att du har åkt skidor i Andernas toppar låter ju ändå lite coolt.

Åker man inte skidor kan man fortfarande åka upp och se bergskedjan i all sin mäktighet!

Ännu fler dagar!!

Norr och syd

Om jag hade haft tiden för att resa runt mer norr och syd om Chile skulle jag älskat att göra det! Norrut finns exempelvis öknen Atacama som är en av de mest torra i världen och Söderut har jag hört att naturen och växtriket är extremt vackert. Jag kommer definitivt att åka tillbaka för att besöka de ställena men om ni hinner före tagga mig i era bilder 😉

Det var mina tips på Santiago och Chile! Nästa blogginlägg kommer att vara min sista och jag har redan en plan för den 😏

Syns och hörs 🫶🏼

Inledande bild: Presidenthuset som bombades för 50 år sen, nu återuppbyggt i dess stolthet! Bild: Mariela Badani Zuleta

0 kommentarer

Relaterade inlägg