Sista veckan i Sverige!

Hej igen!

Nu börjar det verkligen närma sig. Sista veckan i Sverige. På lördag åker vi! De senaste veckorna har varit mycket intensiva pluggmässigt. Vi har dels haft tenta i ”Hälsa i samhälle och miljö”, samt i kursen ”Sexualmedicin”. Eftersom utbytet inte helt motsvarar de två studentvalda kurserna på 7,5 HP vardera under resten av termin 11 så behöver vi som ska på utbyte läsa en kvällskurs i Sexualmedicin på 3 HP som varit mycket spännande! På fredag har vi den stora slutexaminationen ”integrerad sluttentamen” (IST) som är en mix av praktiska och teoretiska moment som innefattar det vi lärt oss under dessa 5,5 år på läkarlinjen… så ja med andra ord är det full fart nu sista veckan! 😅

Vad har jag kvar att förbereda?

Förberedelserna inför utbytet är i princip på plats förutom studentvisumet som vi bett om flera gånger nu…. Men som verkar vara på gång åtminstone. Dock brinner det i knutarna så har vi inte fått det innan tisdag kommer vi ansöka om turistvisum 4 veckor x2 vilket också fungerar, men då behöver man betala en mindre summa. Annars är boende och praktikplacering löst vilket är skönt. Vi har även tänkt hyra bil under utbytet, men det löser vi när vi kommer dit! Jag har dock inte börjat packa men tack o lov har jag inte lagt undan sommarkläderna så de ligger nära till hands fortfarande. På SQU Hospital, likt många andra sjukhus utomlands, har man fortfarande läkarrock vilket jag uppmanats att införskaffa själv. Det känns verkligen märkligt att ha den på sig, som om jag skulle labba på gymnasiet igen. I Sverige används läkarrocken nästan aldrig då dagens hygienrutiner ej tillåter det. Ibland ser man däremot några reliker till läkare på sjukhusen som vägrar ge upp den gamla läkarens signum och i sällsynta fall har jag även sett läkarstudenter i lägre terminer bära den, vilket alltid blev en snackis på lunchrasten.

Jag i en något stor läkarrock och en opackad resväska. Foto: Mathilda Vogt.
Jag i en något stor läkarrock och en opackad resväska. Foto: Mathilda Vogt.

En av mina barndomsvänner studerade på ett universitet i England och en av hans kursare Qassim är från Muscat, Oman så han har länkat upp oss på sociala medier varpå jag fått en massa tips på restauranger, caféer och sevärdheter. I mån av tid hoppas jag och Qassim också att träffas över en fika eller middag! Spännande! Så jag kände mig som Mr. Worldwide när jag berättade för Philip att jag har en bekant i Muscat vi kan träffa🌍

Regn och rusk tack o hej

Jag ser också väldigt mycket fram emot varmare breddgrader nu när det SNÖADE för några dagar sen…. 🥶Jag känner mig som en gammal gubbe men jag klagar alltid när första snön kommer i oktober, för att inte tala om julmusten man redan ser… Det har varit en riktigt fin höst hittills men nu känner jag att fulhösten med regn o rusk börjar närma sig. Jag kikade på väderkartan i Oman och det är 30-32 grader i Muscat på dagarna. Inte så dumt men känner jag mig rätt så kommer jag säkert börja jämra mig över värmen snart o längta efter kylan, hah!😁

Bild tagen i veckan när första snön kom... brrrrr...🥶 Foto: Edvin Edung
Bild tagen i veckan när första snön kom… brrrrr…🥶 Foto: Edvin Edung

I nästa inlägg finner ni mig i Oman!! 🌴🌴

Vi hörs 👋

/Edvin

*Inledande bild: Joggingtur i vackra höstfärger ute vid Djurgårdsbrunn tidigare i veckan. Foto: Edvin Edung

2 kommentarer

Cecilia Arnqvist

Cecilia Arnqvist

Ha en fin upplevelse. Hoppas det kommer att berika din fortsatta yrkeskarriär. Stor kram från Cissi

Relaterade inlägg