Resa till Geilo

Förra helgen åkte jag och Jesper till en liten skidort i Norge, Geilo.

Bergenbanan gick från Oslo central på lördagsmorgonen, och efter ungefär fem timmar var vi framme i lilla Geilo. Det var roligt att vara tillbaka på Oslo central igen, men då utan alla våra 19 väskor. Den här gången åkte vi med stora ryggsäckar samt skidor och pjäxor i händerna. Det är verkligen ett tips för dig som ska åka på utbyte till Norge: att ta med sig en riktigt bra ryggsäck om du planerar att resa under din tid här.

Bild från Bergenbanan. Jesper som tittar ut på den fina utsikten från tåget. Foto: Ida Dahlgren

Gå på ski

Bergenbanan kallas det tåg som går mellan Oslo och Bergen. Tåget åker en fantastiskt vacker strecka, och jag rekommenderar verkligen att resa med Bergenbanan, trots att det tar lite längre tid än att tillexempel flyga.

Väl framme i Geilo lämnade vi vårt pick och pack på hotellet för att ta oss upp på fjället och ”gå på ski”, alltså åka längdskidor. Fjället bjöd på fantastiskt väder och en LÅNG uppförsbacke upp till toppen. Det tog oss nästan två timmar att ta oss till fjällstugan, och jag var rejält trött i musklerna när den äntligen dök upp, men känslan av att sätta sig ner och njuta av en öl och gulaschsoppa var fantastisk! Geilo har verkligen fina skidspår att åka i om man är intresserad av att åka längdskidor.

Fantastiskt vackert norskt fjäll! Turen blev 2 mil, och jag kunde knappt röra kroppen dagen efter pågrund av all träningsvärk haha..Foto: Ida Dahlgren
Foto: Ida Dahlgren
Överlycklig över att ha nått fjällstugan! Foto: Jesper Ruda

Stå på ski

De resterande dagarna av långhelgen bestod av att ”stå på ski”, alltså åka slalom. Vi tycker att det är så roligt att norrmännen använder de uttrycken när de talar om skidåkning och skiljer på längd och slalom. Skidbackarna i Geilo var jämlika med Sälen, men inte lika avancerade som Åre. Eftersom att vi åkte skidor både söndag och måndag, var det knappt några andra åkare i backarna, vilket gjorde att vi aldrig behövde stå i liftkö. Så skönt!

Jag kan verkligen rekommendera att åka till Geilo om du är intresserad av att åka både längdskidor och slalom. En mysig liten by som ger en känsla av alperna.

Lycklig över att komma upp till fjället för slalom! Foto: Jesper Ruda
Fina utsikten över Geilo bergen. Foto: Ida Dahlgren

0 kommentarer

Relaterade inlägg