Idag bär det av mot Italien, men det var ett tufft beslut

Idag ska jag äntligen sätta mig på flyget till Milano! Dessvärre var det inte ett självklart beslut. På grund av att kriget i Ukraina bröt ut tre dagar innan min egentliga planerade avfärd påverkades mitt psykiska mående mycket negativt. Jag har mycket släkt och vänner i Ukraina som jag har varit orolig för och tänkt på de senaste dagarna. Det har helt enkelt inte känns lägligt att flytta till ett nytt land.

Sedan kriget bröt ut har jag deltagit vid protester mot kriget i Stockholm och bidragit med insamling av bland annat sjukvårdsmaterial. I kombination med otroligt starkt stöd från familj och vänner känner jag mig nu starkare psykiskt. Jag tror att det är viktigt att blicka framåt samt kunna fullfölja sina drömmar trots den mörka tiden vi lever i idag. Att åka på utbyte ser jag som en möjlighet att fortsätta leva mitt liv och inte låta mig påverkas av andra länders hemska beslut.

Jag hoppas att du som läser detta har hittat dina egna strategier för att hantera den stress som ett krig kan orsaka. Hör av dig till en vän eller kollega, tillsammans är man mycket starkare.

Uppdatering om mitt utbyte kommer i framtida inlägg. Tills dess, ta hand om er <3

Bild från demonstration mot kriget i Ukraina. Foto: Privat.

0 kommentarer

Relaterade inlägg