Hyttetur

Nu har vi bott i Oslo i lite över en vecka, och det är mycket roligt som hänt under den korta tiden vi spenderat här!

Vi rivstartade vårt utbyte genom att åka på en ”hyttetur” tillsammans med norska tandläkarstudenter från termin 10, och några andra utvekslingsstudenter (som det så fint heter på norska). Hyttan ligger vid Blankvann i Nordmarka, och är en fantastisk liten träbyggnad byggd av tandläkarstudenter för snart 100 år sedan. 

Foto: Alina Kuoppala

Hurtiga norrmän

Gemensamt tog vi oss till Sørkedalen med tunnelbana och buss för att sedan vandra upp i skogen i en timma. Vi blev snabbt imponerade av den norska hurtigheten redan efter några minuters vandring. Kängorna var snörade, ryggsäckarna kittade och de ”raske brillorna” prydde de norska studenternas glada ansikten. Trots att vi gick med blytunga väskor i något som kändes som en permanent uppförsbacke, var det inga sura miner från någon av dem. Jag blev även imponerad över vår egna insats med våra vandrings-ovana svenska ben. 

Foto: Alina Kuoppala
Foto: Ida Dahlgren

Stuga byggd av studenter

Det är helt fantastiskt att studenter lyckats bygga en så otroligt fin hytta i en så vacker miljö. Det fanns sovsalar, ett stort kök, matsal och vardagsrum som rymmer upp mot femtiofem personer. Vi var ungefär tjugo stycken under vår hyttetur, så vi fick plats utan problem. Under dagen grillade vi korv, lekte lekar och umgicks. På kvällen bjöds det på fantastisk middag i form av hjortskav, potatismos och lingonsylt tillsammans med sånger från Odontologiska föreningens sångbok. 


Foto: Anna Sala Dorca

Foto: Jesper Ruda

Fantastisk start på utbytet

Efter middagen förvandlades vardagsrummet till ett dansgolv med rökmaskin och strobe-lampor som i sin tur följdes av en fortsatt fest i bastun. Jag tror att vi satt där i bastun i över en timma och rullade oss i snön otaligt många gånger in på småtimmarna av natten. Sedan avslutades kvällen med att vi sov i sovsäckar i den stora sovsalen, och bjöds på norsk frukost dagen efter. 

En så himla rolig och fantastisk start på vårt utbyte som vi kommer att leva på länge!

0 kommentarer

Relaterade inlägg