Spanien: Ett land fullt av olika festivaler

Spanien är känt för sina livliga festivaler och högtider som är en viktig del av landets kultur och traditioner. Dessutom är Barcelona en stad som är känd för sina festligheter, med många olika högtider som firas under året. I den här bloggen kommer jag dela med mig av de mest populära festivalerna och högtiderna i Barcelona och Spanien 🙂

La Mercè 

La Mercè är Barcelonas största festival och firas varje år i september. Under denna fem dagar långa festivalen bjuder Barcelona på ett spektakel med musik, dans, fyrverkerier, traditionella karnevaler, matmarknader och mycket mer. Festivalen firas till minne av stadens skyddshelgon och är en av de mest populära festivalerna i hela Spanien.

Semana Santa 

Semana Santa eller den heliga veckan firas i hela Spanien och är en tid för religiösa ceremonier och processioner. Under veckan kan du uppleva spektakulära parader och religiösa ritualer som återberättar historien om Jesu sista dagar på jorden. I Barcelona hålls också en stor parad på Palmsondagen, där människor bär palmblad och blommor.

Feria de Abril

Feria de Abril är en av Spaniens mest kända festivaler och firas i Sevilla, men även i Barcelona. Festivalen är känd för sina färgglada tält, flamencodans, musik, mat, dryck och en allmän känsla av fest. Feria de Abril firas i slutet av april och är en perfekt tid att uppleva andalusisk kultur och traditioner.

Día de los Muertos

Día de los Muertos (De dödas dag) firas i hela Spanien och är en tid att hedra sina förfäder och familjemedlemmar som har gått bort. Under dagen besöker människor kyrkogårdar och bygger altare med ljus, blommor och föremål som är viktiga för de döda. I Barcelona hålls också en stor parad där människor bär masker och kläder för att fira och hedra de döda.

La Tomatina

La Tomatina är en av de mest kända festivalerna i Spanien och firas varje år i Valencia, men också i Barcelona. Festivalen är känd för sin tomatkamp där människor kastar tomater på varandra i en timme. Detta är en av de mest roliga och annorlunda högtiderna i Spanien och definitivt en upplevelse att minnas!

Karnevalen

Karnevalen hålls varje år i februari eller mars i staden Stiges och är känd för sina spektakulära parader, färgstarka dräkter, musik och dans. Festivalen är också känd för att vara en av de mest öppna och toleranta festivalerna i Spanien, där människor från alla olika bakgrunder och identiteter välkomnas att delta och fira tillsammans. Under karnevalen i Sitges kan man se imponerande paradkostymer, traditionella danser och musik, och mycket mer. En av de mest populära händelserna är ”La Rua de la Disbauxa”, där människor klär sig i extravaganta dräkter och paraderar genom staden med musik och dans. En annan populär händelse är ”La Rua de l’Extermini”, där paraden är mer traditionell och fokuserar på satire och humor.

Paraden i Sitges karnevalen
Paraden i Sitges karnevalen

Som ni kan se är Barcelona en stad som är full av liv och kultur, och oavsett vilken tid på året man besöker, finns det alltid något att fira!!

Om ni vill veta mer om spanien och kulturen här, kommer jag berätta mer om olika festivaler i framtida inlägg så häng kvar i bloggen!

Adios 😉

0 kommentarer

Relaterade inlägg